16 december 2021

Tijdelijke opvang asielzoekers hotelschip

Belangrijk dat dit punt eerst in een raadsvergadering wordt besproken. De SGP vindt het een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om als Nederlandse gemeente iets te doen om de acute nood te lenigen.

Omwonenden en ondernemers hebben zorgen en het is belangrijk om zowel de objectieve als de subjectieve veiligheid te benoemen. Het contact vanuit het college met omwonenden en ondernemers wordt als positief ervaren, maar er wordt wel gesteld dat de besluitvorming op heel korte termijn plaatsvindt.

De SGP vindt vertrouwen heel belangrijk. In het verlengde hiervan ligt dat belofte schuld maakt. Wij zijn ook blij dat eventuele vergoeding van schades is geregeld. Terecht heeft het college met de door de wethouder genoemde instanties contact gezocht. Ook heeft de SGP een goed gevoel over het toezicht en de communicatie.

Een regeling om mensen binnen bepaalde tijden op de boot te houden, blijkt niet mogelijk. SGP pleit er echter voor om dit onder de aandacht te brengen, omdat dit veel duidelijkheid zou geven. De 24 uur per dag surveillance en
het monitoren is goed. Draagvlak onder de ondernemers zou vergroot kunnen worden door ze een rol te geven bij de catering.