7 april 2021

Dammen Blaricummermeent verkeersonveilig

In opdracht van de Gemeente Blaricum wordt de tijdelijke bestrating de komende maanden in de Blaricummermeent vervangen in o.a. de eenrichtingsstraat de Zuiderzeedreef. Om deze Blaricummer woonwijk tijdens de werkzaamheden voor inwoners bereikbaar te houden worden in de watergang grenzend aan Huizen twee dammen  aangebracht met bestrating, zodat het verkeer van 7:00 tot en met 16:00 uur de wijk in en uit kan. Het gaat hierbij om een dam bij de Maria Montessorilaan en één bij de Etty Hillesumlaan in Huizen.

Volgens de brief van de aannemer is de nu gekozen ontsluitingswijze afgestemd met de gemeente Huizen. Opvallend is dat het hier om betrekkelijk smalle straten gaat, waarbij het met name in de Etty Hillesumlaan niet mogelijk is dat auto’s elkaar passeren. Ook is het nog niet duidelijk hoeveel ontsluitingsverkeer en of ook werkverkeer en bevoorradingsverkeer van deze tijdelijke route gebruik zal gaan maken. 

Veel onduidelijkheid en onrust in de buurt. De SGP stelt daarom vragen over de veiligheid, overlast en drukte die het gevolg zal zijn van de voorgestelde verkeersomleiding Het college gaf aan en ander zorgvuldig te zullen gaan volgen, in gesprek te gaan met de omwonenden en de verkeersveiligheid te zullen bewaken.

Commissievragen SGP Blaricummermeent