19 februari 2022

Subsidie Noord-Holland verbeteren bedrijventerrein

De provincie Noord-Holland stelt voor het jaar 2022 een bedrag van 550.000 euro beschikbaar voor het verbeteren en herstructureren van (verouderde) bedrijventerreinen. Het Nieuwsblad voor Huizen heeft hier op 24 december 2021 aandacht aan besteed. De provincie heeft op deze wijze eerder de herstructurering en kwaliteitsverbetering van honderden hectaren bedrijventerreinen mogelijk helpen maken.

Zoals bekend heeft het BNI terrein industriële activiteiten, bij een nabijgelegen onderneming worden afvalstoffen verwerkt. Er lijken dan ook mogelijkheden te bestaan voor het gebruiken van restwarmte, maar ook voor het realiseren van milieuwinst of het opwekken van energie. Dit in samenhang met de gewenste ontwikkeling van het gebied rond de Oude Haven gericht op efficiënter ruimtegebruik en verduurzaming. Projecten waarin veel duurzaamheids-maatregelen zijn opgenomen, maken volgens de provincie grote kans op subsidie. Het toekomstbestendig en verduurzamen van deze werklocaties is volgens de SGP kansrijk.

  • Gemeenten en ondernemingen kunnen subsidie aanvragen voor het inrichten van een organisatie, voor beheer van een bedrijventerrein en het begeleiden en initiëren van duurzame maatregelen.
  • Daarnaast kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het opstellen van een visie voor bedrijventerreinen en kantoorlocaties.

Commissievragen Subsidie Noord-Holland verbeteren bedrijventerrein'