28 oktober 2021

Motie Trompstraat 1: Passend bouwen

De locatie Trompstraat 1 werd in 2019 opgenomen op de lijst ‘Verkenning mogelijke woningbouwlocaties’. Duidelijk was tijdens de raadsbehandeling in 2019 dat het hier uitsluitend om potentiële locaties en verkenningen ging. In ingeval van concrete plannen zouden deze door middel van participatie met de omwonenden worden besproken, waarna individuele projecten in de commissie aan de orde zouden komen.

Het college wil nu de locatie Trompstraat 1 aan de maatschappelijke bestemming gaan onttrekken. De omwonenden zijn niet eerder over deze ontwikkelingen geïnformeerd en hebben door middel van een petitie negatief gereageerd op mogelijke meerlaags bouwplannen.  

Het gaat hier om een stuk grond ingeklemd tussen de achtertuinen van 3 straten met een grote beeldbepalende iep. De omwonenden hebben de boom door een deskundige laten onderzoeken. Uitkomst was dat de boom oud is en in prima staat verkeert en behouden zou moeten worden. Wat de SGP betreft is de uitstraling en leefbaarheid daar gebaat bij laagbouw met een maat en schaal van het ‘Wilhelminahofje’.

Deze locatie - in de nabijheid van voorzieningen en openbaar vervoer is zeer geschikt voor met name senioren uit de wijk. Belangrijk om zo de doorstroming op de woningmarkt actief te bevorderen.

Motie Trompstraat 1: Passend bouwen