7 april 2021

Verlevendiging voormalige Zeilschool aanloophaven

De voormalige Huizer Zeilschool wordt helaas al jaren niet meer gebruikt, het terrein en de opstallen geven een doods en wat troosteloos aanzien aan dit gebied waar het zou kunnen bruisen van watersport activiteiten. Toegegeven op een winterse dag zoals hieronder afgebeeld ziet het er toch wel weer even bijzonder uit, maar dat is natuurlijk maar schijn.

Op 12 februari 2019 werd het faillissement van de betrokken rechtspersoon uitgesproken. Nu ruim 2 jaar later is het nog altijd heel stil rond deze voormalige zeilschool. De bovenwoning wordt ook al geruime tijd niet meer bewoond. Er zijn de afgelopen jaren door de gemeente vanwege de aanblik en de veiligheid regelmatig werkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn vorig jaar gezonken boten afgevoerd en is de in erbarmelijke staat verkerende steiger aan de noordzijde vanuit het oogpunt van veiligheid verwijderd. De door de gemeente voor deze voormalige zeilschool overeengekomen erfpachtakte heeft nog een loopduur tot en met 1 mei 2061.

Uit de beantwoording van het college bleek dat de huur van de woning nog steeds niet is opgezegd. Verder kunnen de curator en de gemeente het niet eens worden over de prijs die voor de gebouwen betaald moeten worden. Ontbinding van de erfpachtovereenkomst is dus nog steeds niet mogelijk. Jammer omdat er verschillende ondernemers zijn die hier met hun activiteiten weer reuring zouden kunnen brengen.

Commissievragen voormalige Zeilschool aanloophaven